Dakota R/T Club Forum  

Go Back   Dakota R/T Club Forum > Technical Forums > Troubleshooter Forum
Register Garage Forum RulesiTrader FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Mailing Lists

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2012, 01:49 AM   #1
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default HID light doesnt work but high beam works

Hello, so I got done installing a new fender and noticed that my headlight doesn't work. The parking lamp and turn signal works. Even the high beam works. Its hid and there are two different filaments. The hid doesn't look broken. The other side works fine. Any clue on what could be wrong? Or do I just but a new hid set? Thanks
66shelby is offline   Reply With Quote

Old 04-02-2012, 02:05 AM   #2
94dakV8
Senior Member
 
94dakV8's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: chucktown, SC
Posts: 864
94dakV8 is on a distinguished road
Default

Swap that bulb over to the other side to see if ballast may be bad. I need to do this myself, one of mine went out but I don't have hi/low, low only. Last time I was in auto zone, I seen they sell HID bulbs now. Maybe check there to see if they can hook you up if need be.
___________________
99 Rango SLT 5.9 3rd row leather rear air family hauler
95 Kota 20in Boss 330s 200k plus miles Daily Driver just tryin to keep it clean... Y code deficiency club Gen2 honorary member

Quote:
Originally Posted by Pete102580 View Post
i think it's funny as shit only because my views on public safety are trumped by my distaste for law enforcement & government.
94dakV8 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:10 AM   #3
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default

Ok. Yeah I remember now that a couple times the headlight would not wrk. But if you hit the high beams on then off it wuld work. I don't even know wy they are called high beams because when turned on they look like normal headlights with that yellow tint. They were already on the truck when I bought it
66shelby is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:22 AM   #4
94dakV8
Senior Member
 
94dakV8's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: chucktown, SC
Posts: 864
94dakV8 is on a distinguished road
Default

Mine were also already on the truck. I went and replaced them with sylvania silverstars. Nowhere near as bright but they work good and give me back the ability to flash my lights. Nothin like muscle memory to make you kill all your damn lights.
___________________
99 Rango SLT 5.9 3rd row leather rear air family hauler
95 Kota 20in Boss 330s 200k plus miles Daily Driver just tryin to keep it clean... Y code deficiency club Gen2 honorary member

Quote:
Originally Posted by Pete102580 View Post
i think it's funny as shit only because my views on public safety are trumped by my distaste for law enforcement & government.
94dakV8 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2012, 02:36 AM   #5
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default

Yeah. Also the lights are so bright I don't even know why you need high beams lol
66shelby is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 02:33 PM   #6
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default

ok so I switched the ballast and now none of them work. and then I took out the wiring harness out and the brights still work. I don't know how someone wired this before. any help?
66shelby is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 05:01 PM   #7
User
You Mad?




 
User's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Fort Worth, TX
Posts: 5,867
User is on a distinguished road
Default

First of all the HID bulbs you have suck. Those high/lo hids are crap.

Go with the BI-xenon bulbs they are both high and low HID and only one bulb. I used them in all my trucks.

Did you make sure to adjust the pin outs on the relay harness to match the high, lo, and ground wire to the factory harness?

If you did then, i would check all the grounds, the ground on these units suck. I upgraded the whole system to a 10g setup instead of the 16 it comes with. I have a write up on here somewhere.
___________________

__________Forged 408 Juicer__________
-CLICK HERE TO VIEW BUILD THREAD-
DRTC #1064

User is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 05:06 PM   #8
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default

I will have to take a look at tghe pins. Again came with the truck. Thinking of ordering the lights from ddm tuning. Your thoughts on where u got yours?
66shelby is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2012, 05:14 PM   #9
User
You Mad?




 
User's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Fort Worth, TX
Posts: 5,867
User is on a distinguished road
Default

http://www.dakotart.com/forum/showthread.php?t=9296

I have bought about 5-6 sets from this place and never had a problem with them.

http://www.mydepots.com/shopping-car...r_of_uploads=0

Go with BiXenon 55w (whatever color you want) for the headlights.

and for foglights DO NOT! Use 55w. They will melt the housing. Go with 35w they work perfect.

I used 6000k in all my trucks. This is what it looks like...

11237_374213975610_880105610_10418226_1153672_n.jpg

24225_10150167773830611_880105610_12056928_5066684_n.jpg

25529_10150148699420611_880105610_11811755_6547303_n.jpg
___________________

__________Forged 408 Juicer__________
-CLICK HERE TO VIEW BUILD THREAD-
DRTC #1064

User is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2012, 02:58 AM   #10
66shelby
Let the obession begin!



 
66shelby's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: michigan
Posts: 1,693
66shelby is on a distinguished road
Default

are we 9007-1 or 9007-2 and we don't need a relay harness, right?
66shelby is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
no new posts